вівторок, 4 квітня 2017 р.

Міжнародний день Інтернету


                         Міжнародний день інтернету

Сучасне життя, переповнена подіями та інформацією, вже давно стало немислиме без Інтернету. Саме з цієї досить вагомої причини цілком закономірно, що глобальна Мережа одержала своє власне свято. Міжнародний день інтернету, відзначають щорічно 4 квітня.
Чому Всесвітній день створення інтернету відзначається саме 4 квітня? Та тому, що саме в четвертий день другого весняного місяця представився святий Ісидор Севільський. Він увійшов в історію завдяки тому, що написав енциклопедію Etymologiae, що включає двадцять томів. Але покровитель у всесвітній Мережі з'явився зовсім не відразу. Його обирали болісно і довго. Так, в числі кандидатів були і святий Ісидор, і святий Педро Регальдо, і навіть жінка - свята Текла. Але вирішальне слово залишилося за тодішнім Папою Іоанном Павлом II, який озвучив, що Інтернет є енциклопедією знань всього людства. Так і вирішив це питання.
Але Православна церква одним-єдиним покровителем не обмежилася, тому у Інтернету їх чотири. Причому, всі четверо - жіночої статі. Це Софія і три її доньки - Любов, Надія і Віра. Не виключено, що і мусульмани теж визначили для глобальної Мережі покровителя. Тепер нам відомо, коли святкується Міжнародний день Інтернету, але в різних країнах ці дати можуть відрізнятися. Сучасне життя, переповнена подіями та інформацією, вже давно стало немислиме без Інтернету. Саме з цієї досить вагомої причини цілком закономірно, що глобальна Мережа одержала своє власне свято. Міжнародний день інтернету, відзначають щорічно 4 квітня. Чому Всесвітній день створення інтернету відзначається саме 4 квітня? Та тому, що саме в четвертий день другого весняного місяця представився святий Ісидор Севільський. Він увійшов в історію завдяки тому, що написав енциклопедію Etymologiae, що включає двадцять томів. Але покровитель у всесвітній Мережі з'явився зовсім не відразу. Його обирали болісно і довго. Так, в числі кандидатів були і святий Ісидор, і святий Педро Регальдо, і навіть жінка - свята Текла. Але вирішальне слово залишилося за тодішнім Папою Іоанном Павлом II, який озвучив, що Інтернет є енциклопедією знань всього людства. Так і вирішив це питання. Але Православна церква одним-єдиним покровителем не обмежилася, тому у Інтернету їх чотири. Причому, всі четверо - жіночої статі. Це Софія і три її доньки - Любов, Надія і Віра. Не виключено, що і мусульмани теж визначили для глобальної Мережі покровителя. Тепер нам відомо, коли святкується Міжнародний день Інтернету, але в різних країнах ці дати можуть відрізнятися.
                     Міжнародний день інтернету